Alla inlägg under februari 2009

Av Liten & Galen - 15 februari 2009 19:41


Tjipp de va ett tag sen sist!!!!!!! Jag har legat på torken i ca en vecka :/ Men nu e ja på bättringsvägen :) Minst tre liter vatten om dan sen skall min kropp vara återställd, jag har en del polare som har haft storkalas och de blir ju lätt en dricka för mycket när man har kalasat i nästan en veckas tid! Tjejerna har inte åldern inne ännu så dom har blivit beskonade från festerierna.

Storhusse från floda har spenderat helgen med oss, men sovmorgon va bara att glömma.................När töserna leker så hör hela området dem :D


Efter att töserna fått upp alla i huset släpade morsan med oss till hundklubben för att få bukt med småttingarnas olater :)


När vi kom hem igen intog lillis solplatsen i soffan, jag och Galen passade på att spela lite pingis på altanen.

Julia va oxå inbjuden till rundpingis men hon valde solsidan bredvid Liten istället!


Tass



Av Liten & Galen - 11 februari 2009 19:25


Morsan e tokig!!!! För en gång skull slutade hon tidigt från jobbet Yehaaaaaaaaaa tänkte ja långpromenad! Men icke sa nicke :( Tanten tog på sig kängorna och knallade ut själv?????????? Med snittslar och spårpporter?????????


När hon gick ut förgyllde solen fortfarande oss med sitt sällskap. Men när den Galna selades på (i sin nya sele, bildbevis kommer i dagsljus) va det svart som natten. Jag och Liten satt och kikade i köksfönstret medans den tokiga plöjde fram i den mörka mörka skogen bakom vårt hus! Då och då hörde vi morsan glädjefulla skrik :D Och efter en knapp halvtimme kom dom hem med ett jätte leende och 5 apporter.


De kanske e mörker den tokiga behöver för att lyckas med sin uppgift?


Nu skall vi lägga oss framför brasan och mysa medans middagen förbereds!


Tass

Av Liten & Galen - 8 februari 2009 17:48


Idag fick töserna prova på att jaga sork :D Tanken va att de skulle spåra men det e svårt när det ligger sorkar och lurar i marknivå!

Liten fick starta, det gick bra till en början.

1:a apporten avklarad ;)


Men sen dök det upp en del frågetecken??????????


Galen hade det inte lättare hon!!!!!!!!!!

Det va både kaniner och sorkar som ställde till det för den tokiga.


Men efter ett tag fick hon till det ;)


Hon delar gärna med sig av sitt byte till mor, undra om hon hade varit lika givmild om hon fått fatt i sorken??????????????????


 

Jag passade på att njuta av naturen medans töserna kämpade med att hitta sina små träpinnar ;)


Tass


Av Liten & Galen - 7 februari 2009 18:45


Tur att jag e pensionär, så jag slipper bli pisseblöt :D Vi e ju bosatta i sveriges västra del """""""NEJ (alla smålänningar och skåningar)  inte sveriges värsta del""""""""""!!!!!!!!!!!!! Och där av det TRÅKIGA vädret. Igår snöade det ;) och idag regnade den härliga snön bort :(


Men inget stoppar mina tjejer, skall det spåras så skall det. Liten ångrade sig nog lite grann!!!!!!!!!!!!! Precis innan hennes första apport hade bäcken ökat sin vattennivå med minst 50% och ni som känner min lilla syrra vet att hon verkligen AVSKYR att bli blöt om tassarna, resten av kroppen oxå för den delen. Så det tog henne ett tag att komma på vilken som va närmsta vägen till apporten utan att behöva bli fuktig om dom små fötterna. Sen skötte hon sig galant och plockad in alla föremål som hade legat och väntat på henne i lite mer än en timme ;)


Galen bryr sig inte allas om underlaget så hon fick ett spår med en massa vattenpölar och mossar. Men hon glömde liksom bort varför hon hade sele och lina på sig. Nu vet vi att det funkar alldeles ypperligt att bada iklädd hel spårmundering :D morsan får nog tänka till innan det är dax för den tokiga att spåra igen.


Forst va oxå med och testade sina kunskaper. Men frågan e om inte Frost e Galen??????????????

Man skulle nämligen kunna tro det när man tittar på honom!!!!!!!!!!


Efter lite ihopsamlande va de på gång.

 

Frostens spår va nästan 5 gånger längre än Litens så han behöver ha sina små (få) hjärnceller under kontroll.


Han hade lite sturl i början men de kan beropå att Lakritz spår gick två tre meter bredvid.

 

Men han löste det och tog sina vinklar klockrent ;) nästa gång de e dax för Galen skall hon nog ta ett snack med den svarta faran! 


Lakritz hade en svårighetsgrand snäppet värre Frost men han fixade det oxå, verkar som min gamle polare Baileys lärt den lille skäggiga nåt vettigt iallafall :D Han gick oxå in och nosade där Frost varit men sen kom han på bättre tankar och anslöt sig till sitt eget spår!


Eftersom tjejerna har varit ute i skogen hela förmiddagen är dom helt slut nu ;) så jag kan äta mina chips utan att bli störd!


Tass

Av Liten & Galen - 6 februari 2009 22:21


.....emot en härlig fredagkväll ;)


Tjejerna slocknade tidigt efter snöbollskriget och pulka åkningen i morses ;) Inte nog med vinterlekar vi har ju haft finbesök oxå. Milton och Love kom tidigt och stannade hela förmiddagen. Sen dök mormor och dom skäggiga upp lagom till långpromenaden och fikan ;) Mendans vi va ute och gick satt morfar, farsan, Miton och hans far kvar framför brasan och skvallrade. Love stannade oxå hemma när vi andra gick på kisstur, Galen hade nämligen drppat ljuvliga dofter av sig själv i hans vatten så han va helt betagen av kärlek och orkade inte följa med ;) Gamle man ja vet att dom små kan förvrida sinnet på en så det e helt förståligt!


Nu har vi satt i oss en hel påse ostbågar phuuuuuuuuuuu, om magen putade ut innan e det inget mot va den gör nu


Tass från ballongen

Av Liten & Galen - 6 februari 2009 15:57


Yehaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

Ledighet och snö ;) kan det bli bättre. Tjejerna ränner som dårar runt tomten, dom älskar att plöja bland snöflingorna.


Milton kom förbi på besök idag. Jippiiiiiiiiiiii, de e alltid trevlig med den lille på besök.

Pulkan va naturligtvis med nu när marken är inbäddad i mjuksnö :)

Ni skulle ha sett honom i dom riktigt branta backarna :D tur att den vita nederbörden dämpade fallet något. På de ställen som va lite toma på snö gjorde jag en insats och dämpade fallet för den lille. Galen hjälpte mest till att puppa ur homon ur pulkan och när den va tom tog liten över rodret ;) de e härligt att se tjejernas samarbete.


Väl inne i värmen mös småttingarna i soffan medans lunchen puttrade på spisen. 

Liten & Milton försöker få över bilderna från promenaden till tv:n. En del tuffa vurpor 0ch snöbollskrig plåtades. Jag återkommer lite senare med bildbevis (om dom nu lyckas öerföra).


Tass 


Av Liten & Galen - 2 februari 2009 20:53


Två av familjens vänner har lämnat oss! Jag tvilvlar inte att dom har de bra där uppe på himlakroppen, men de känns tungt att de inte finns i närheten! Hela min familj skickar stärkande tankar åt lille Victor som nu står ensam med sina paranteser.


Nä måste sluta nu, jag mår lite illa av att livet e så kort!!!!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards