Alla inlägg under oktober 2008

Av Liten & Galen - 15 oktober 2008 23:18


Fy f-n va tråkigt de e när det regnar :( En av oss tycker iof att det e störtskönt................ Ju mer vatten dessdå mer bad möjligheter. 


Vi som inte tillhör vattendjurs-släktet (jag & lillis) får fly fältet när den galna är i gång!!!!!!!


För Litens del är det tur att vattendjuret finns..... Hon slapp sin appellkurs idag pga av all nederbörd och Galen fick kliva in och brilljera i hennes ställe;)


Hon klarade av platsliggningen galant 10p av 10 möjliga, positons träningen funkade bra med hjälp ;), kvarsittningen e inget problem i ösregn, inkallning med extrem störning av stiliga Nico funkade oxå! -Duktig tjej.


UNDER TIDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som mor och Galen gick och va rediga på appellplan fick jag stå ut med lillis historier :( Jag skall bifogar en av många till er..........


-En engelsk dam sitter på tåget till skåne.Mittemot henne sitter en skånsk familj. Den engelska damen tittar på den lilla pojken och säger -What a handsom face! Då svarar mamman på bred skånska -Neaj, det vaaur noug min man som face-



Det här mina vänner va en av många som den lilla svarta han med, och tro mig på 2 timmar hinner hon spotta ur sig en hel del................. Historien va tänkt till Wicca, hon hade säkert uppskattat den men henne såg vi inte till idag så hon drog den för mig istället -TACK Liten för att du försöker förgylla min tillvaro!


Nu har den svarta guldklimpen slocknat trots utebliven kurs men med tanke på hennes munläder e det SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT att hon somnat så jag slipper dra på smilbanden mer idag!


Tass & Godnatt







Av Liten & Galen - 14 oktober 2008 22:12


Har varit uppe på hundklubben och glänst idag ;) För min del va det bara att luta mig tillbaks i bilen, studera tonåringarna och känna stoltheten växa;)


Nu har jag och mor diskuterat klart!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och VI (tanten alltså) kom givetvis fram till att HON alltid i ALLA frågor har rätt. Och att jag som underordnad får bara ställa mig i ledet äta min soppa och hålla med.


Vi fick lunch hemma hos mormor och dom skäggiga -Alltid trevligt! Tjejerna fick en härlig lekstund med Lakritz mkt välbehövligt för de små -Tack Lakritz för att du hjälper till att trötta ut mina töser.



Liten fick som vanligt mest uppmärksamhet ;) (till hennes stora förtjusning).


Större del av dagen har vi spenderat i bilen, och där e det som vanligt........... Töserna berättar "roliga historier" och jag skrattar av ren artighet. Om jag får tillfälle (kommer ihåg någon) skall jag vidarbefodra den till er!


 

Här e bevis på att Galen e familjens tok!

Tass

Av Liten & Galen - 13 oktober 2008 22:39


Nu e det tid att NÅGON i familjen Andersson-Påhlsson bloggar. Wilse och morsan ligger i nån slags fejd?????????????????? Vi andra (jag, Jullan, den galna och farsan) vet inte riktigt vad det rör sig om men arga e dom :S


Så Wilse har web-förbud än så länge!!!!!!!!!!!!!!! -Tur för en söt tjej som mig :D


Jag vet inte riktigt vad som gick snett i söndags???? men nåt va det som utlöste ilskan???????????  Först idag har det lugnat sig och det kan bero på att JAG (lillis alltså) tröttnade på att dom gick och va arga på varann.


Jag blir lite rädd själv faktiskt när jag ser mig sjäv från den här vinklen. Skönt att våra överhuvuden oxå blev det så livet förhoppningsvis kan återgå till sin vanliga harmoni igen!


Min (en av många) käresta gjorde sin första tävling i helgen -Duktiga Lakritz- Men han ville inte bli uppflyttad utan mig............... så på väg mot mottagaren på budföringen ropande han till mig att han väntar tills jag oxå e redo -Sann kärlek- jag vet inte om han har insett att det dröjer ett tag (tills det e 20 grader varmt och sol igen) innan jag ens kan tänka mig att bli anmäld till tävling?????


Idag har livet varit betydligt enklare för oss alla. Mor e fortfarande lite grinig och våran stora, ståtliga, vackra, ödmjuka, väldoftande (det är under tvång jag skriver en vissa saker!!!!!!!!!!!!!!) bror har fortfarande lite hängande nacke men dom en inte alls lika sura på varandra idag och förhoppningsvis har det löst sig tills morgondagen, jag hörde ryktas om en långpromenad i och det måste väl lätta lite på trycket!


Nu skall jag se till att stjäla marsvinet som min syster håller på att slita i stycken och rusa in till farsan och placera fångsten bredvid honom på hans kudde :D  Så kanske han vaknar och kan leka lite med oss innan vi bestämmer oss för att somna!



Önska mig lucka till ;)



Av Liten & Galen - 11 oktober 2008 19:48


JIPPIE Tanten har inte gnällt på hela dan!!!!!!!!!! Kan bero på att hon har fullt upp med sina host attacker, men dom kan vi gladligen stå ut med!


Vi börjde morgonen med en extremt kort runda i regnet :( Och då va det dax för oss att ta över rollen som gnällkärring. Och det gav resultat :) efter en het termos kaffe satte vi av mot vallda. Tobbe, mormor och dom skäggiga mötte upp oss för en lång runda längs sandös vackra kust! Lakritz har legat i hårdträninig och han behövde verkligen bli av med lite överskotts energi :D


Efter promenaden fick lillis en helrenovering av öron, tassar, tänder. Och varför inte förena nytta med nöje................ medans Liten va borta gick jag och Bailan igenom appellens kryphål med det lilla skägget så han vet vad han kan sega på imon. Mormor håller vi utanför (så hon slipper bli inlaggd på psyket).


Nu skall vi festa till lördagskvällen med spicy thaimat, chips, givetvis kanellbullar och en spännade actionrulle!


Tass



Av Liten & Galen - 10 oktober 2008 20:46


Han fick utstå morsans glåpord ikväll på hundklubben, den stackarn skall göra sin första tävling på söndag och mor va naturligtvis tvungen att pålga honom. Blev hon nöjd??????????????????????????? Absolut inte????????????? Jag satt och kikade från bilen, och det lilla skägget gjorde en kanonlydnad ihop med mormor. Om jag fått äran att bedöma honom hade jag nog tilldelat ett snitt på 7,5 på alla moment (kanske inte framförgåendenat, men det e väl inte nödvändigt att peta på precis allt?).


Sen va det dax för min yngsta syster att bli plågad. Liten slipper när det ösregnar, morsan har tålamod men inte riktigt så mycket som skulle behövas för att få lillis att utföra det mor tvingar henne till på en översvämmad gräsmatta. Å den lilla tokiga gjorde ALLT rätt idag (och det va tur för henne med tanke på vårt överhuvuds förhoppningsvis tillfälligt hemska humör!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).


Nu e det dax för chips och vuxendricka, jag hoppas innerligen att tanten blir på gott humör eller i värsta fall deckar så vi andra kan få lite lung och ro!


Tass

Av Liten & Galen - 10 oktober 2008 19:14


Att det äntligen e helg.................... Trodde ni att gnället skulle upphöra igår hade ni fel :(


Idag vaknade vi till ett väldans jämmer -Åååååååååååååååå e det redan morgon..........Tjejerna har inte varit med om morsans klagan förut så de började givetvis morgonen med en rivstart som vanlig. Till deras stora förtret sa (skrek) vår gulliga mors -LÄÄÄGGGG AVVVVVVV med sin ljuvaste stämma. Men deras smarta mentor har förvanat dem med ett morr eller två redan så dom fattade snart att det va bäst att lägga sig i stillhet i hallen och vänta på att zombien fått sin morgon drog (en termos kaffe).


Sen va det dax för en promenad i snigelfart, morgon rundan e på ca 4-5km och brukar vara avklarad i rätt rask takt MEn INTE IDAG!!!!!!!!!!!!!! Det tog lite mer än en timme att komma runt. Tråkigt va det oxå vi (ALLA) fick gå kopplade :( :( :( Jag kan förstå om töserna måste ha stress-repet på sig MEN JAG!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag kommer ju åtminstånne när hon harklar sig????????????????? Ve och fasa hoppas hon piggar på sig i helgen för det här böjar bli olidligt!!!!!!!!!!!!


 

(En skön nostalgi bild -Det va bättre förr)


Tass






Av Liten & Galen - 9 oktober 2008 19:18


Det händer ingen ting här hemma............... Tjejerna ränner givetvis runt som vanligt och tävlar för tillfället om vem som kan lägga sig snabbast......................... TOKFIOR e vad dom e!


Morsan ligger i sänger och gnäller -Ojojoj kandet aldrig sluta rinna från näsan? -Jag fryser -Jag e kokhet osv JAG börjar bli trött på alla tjejer i familjen 8o|.


Tack och lov för far ;) Honom kan man lita på, han delar med sig av sitt fika bröd, tar med mig ner i garaget för att finjustera hojen, sparkar boll, och skämmer bort mig alldeles för mycket :D


Snart skall vi servara the till den ynkliga damen i sovrummet!!!!!!!!!!!!! Sen hoppas jag att hon deckar så vi kan mysa utan att behöva lyssna på hennes jämmer!


Tass för nu

Av Liten & Galen - 6 oktober 2008 21:44


Idag skall vi övernatta i smålands mysigaste stad -Oskarshamn, staden kanske inte e så mysig................... MEN det är våra favotjejer som bor här :D


Jag & Galen fick äran att visa upp oss på oskarshamns BK. Tråkigt att det inte va nån anna där och såg våra konster :) Förutom våran Jenny då förståss!!!!!!!!!!!!!!!!!


Annars har det inte hänt så mycket i dag, vi har mest åkt bil..........


Jag fick en alldeles egen promenad nu på kvällskvisten :) Sen fick jag mysa ENSAM medans småtöserna fick sin dos av nya dofter.


Nice, jag har sängen helt själv!!!!


Eller rättare sagt HELA rummet :)


En stund iallafall :(


Tass

Ovido - Quiz & Flashcards