Alla inlägg under juni 2008

Av Liten & Galen - 12 juni 2008 13:37


Nu skall jag tydligen äta på bestämmda tider.................. SUCK va besvärligt. Eftersom lillis inte har gått i trappor tidigare har jag kunnat ha min mat alldeles för mig själv i källaren! Men nu e det slut med det :(


Morsan upptäckte igår att Liten väger lite för mycket och sen la hon ihop 1+1 och räknade ut att det beror på att hon äter upp min sin egen mat + mina rester. I vanliga fall åter lillis ca 2dl om dan medans jag äter ca 9dl. Och om jag lämnar lite (kanske 2-3dl) har ju lilljtejen värsta partyt i källaren med mina rester :) Och det kan ju givetvis vara en förklaring till varför hon väger lite mer nu än vad hon gjorde förra veckan!


Till följd blir ju att jag får min mat serverad blir vaktat av tanten, och om jag inte vill ha maten just då ställs den upp utom räckhåll för Liten. SURT det innebär ju att jag inte kan gå och småsmaska som jag brukar elende, elende jag kommer förmodligen att tyna bort..............


Det e ju helt "Galet" hur blir det om en månad när det kommer en snorvalp till????????????????????

Av Liten & Galen - 10 juni 2008 23:41


Idag vågade hon.......... efter matchen fick hon nog lite mod i blodet. Hon rusade ner för trapporna till källaren inhalerade resterna va min middag och rusade sen upp igen. Och sen .... ner igen för att lika snabbt komma upp till översta trappsteget. Efter 7-8 rundor hämtade jag timern för att klocka henne men då slutade hon :(


Tummen upp för lillis, hon har stått ovanför trappan i snart 4 månader utan att våga sig ner. MEN INTE NU LÄNGRE! Nu vågar hon!


Jag kan ta och förklara våra smeknamn för er som inte vet vad de kommer ifrån eller att vi ens har smeknamn!


Jag Wilse eller Lill-Ingrid som jag fick tilldelat i mina unga år av morfar, kommer tydligen från hans mor (har aldrig träffat henne) men hon måste ha varit en enastående kvinna eftersom jag blivit kallad efter henne! Påhlsson kallas jag bara om morsan e rasnade :(


Liten, Lillis, Krypet eller Råttan har fått sina namn av flera olika skäl. Lillis har två olika namner Litens Gammelmormor heter Lilliann som förkortas Lilli, och sen har vi Ingrids man som blandannat heter Gillis och därav kommer LillisKrypet kommer av hennes kroppsstorlek hon liknar ju faktiskt en myra! Råttan kallas hon för att hon e ettrig som få, och ni som träffat en hungrig råtta vet vad jag snackar om!


Nu har ni fått en förklaring till våra vackra smeknamn!


Åter igen tummarna upp för lillis som vågar sig både upp och ner för den läskiga trappan!


                                             GRATTIS SVERIGE


Tass och godnatt


Av Liten & Galen - 10 juni 2008 22:46


Trots vårt långa samtal igår (mellan mig & Lagerbäck) behöll han inte min 11 utan bytte två killar. Men som sagt....... han har ju några års erfarenhet och han vet väl vad han gör???? Om inte får han får åtmnnstånne betalt för att låtsas!


Lasses startelva:


Målvakt:

Andreas Isaksson

Backar:
Niclas Alexandersson

Mikael Nilsson

Olof Mellberg

Petter Hansson 2:a målet

Mittfältare/Anfallare:
Fredrik Ljungberg

Christian Wilhelmsson

Zlatan Ibrahimovic 1:a målet

Anders Svensson

Henrik Larsson

Daniel Andersson


Han gjorde de bra Lasse och våra landslagskillar oxå givetvis, vi spöade skiten ur grekerna och tog hem segern med 0-2. Det e underbart att höra våran vackra natinalsång! Och han hade rätt i sina beslut att ändra 11:an.


Nu kan vi andas ut till den 14 juni på då vi möter spanien. 


                              SEGERN E VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Av Liten & Galen - 9 juni 2008 23:47


Jag har legat hela kvällen och funderat på vem eller vilka som skall få spöa skiten ur grekland??????


Jag kom fram till en start:11 av dessa duktiga killar


Målvakt:
Andreas Isaksson

Backar:
Fredrik Stoor
Mikael Nilsson

Olof Mellberg
Petter Hansson

Mittfältare/Anfallare:
Fredrik Ljungberg
Tobias Linderoth
Christian Wilhelmsson
Zlatan Ibrahimovic
Anders Svensson
Henrik Larsson



Jag hade ett långt telefonmöte med Herr Lagerbäck och han tyckte att min uppställning va ok men den kunde finslipas lite...... Så jag gav honom fria händer att ändra efter hans eget tycke, han har ju några års erfarenhet.


Han beklgade oxå min skada i vänsterbröst muskel. Om det inte varit för den hade jag haft en given plats målet. En ilsken boxer som antingen tar bollen eller smakbenet -det e bara att välja man försöker nämligen bara sätta den i krysset på mig en gång :D


Nu e det bara att ladda, hålla tummarna och tänka positivt så killarna känner vårt stöd!


Tjipp





Av Liten & Galen - 8 juni 2008 22:00


På tisdag har vi fullt upp med att spöa ski-en ur grekland, så ni som tänkt ta med oss ut på en mysig kvällsrunda får vänta! Jag har gått igenom alla regler och nödvändigheter med Liten hela helgen. Idag tror jag att hon började fatta....... Den som gör flest mål vinner och bollen tillhör ALLTID mig.


Svårare än så e faktiskt inte fotboll. Lillis e rätt dålig på att göra mål men hon en en jävel på att finta och taklas och det kan väl va bra att ha med i laget? Så kan jag stå för målgörandet, jag provade att sätta henne som  goalie men det va ju hopplöst hon täckte inte ens en 20 del av målet. så hon får agera back och se till att jag får upp bollen på rätt palnhalva.


Vi har givetvis hunnit med mycket sol och lite bad oxå, Jag simmade som vanligt mina sträckor medans Liten mest trillade i och flög upp lika fort som hon nuddad vattnet! När skall hon inse att det e skööööönt å bada???????


Jag har intagit lyxplatsen i solen, varmt, mjukt och behagligt ;)


Imorgon blir det vetlanda tur och retur, hoppas de bjuds på märgben till lunch.


Tass



Av Liten & Galen - 6 juni 2008 22:24


Liten gjorde sin debut tur på havet idag! Hon e allt en modig "liten" tös. Flytvästen va på i fall hon skulle få för sig att dyka från båten i 20 knop. Men hon hoppad över dykningen både från båten och från klipporna, och lämnade den uppgiften till MIG.


Hon höll sig på berget hela förmiddagen, skönt för min del jag fick ju hela havet för mig själv. Om man bortser från tvåbeningarna som promt skulle va med och dela?


Fika va naturligtvis med, kaffe till paranteserna och kanelbullar till oss ;)


Julia va givetvis medbjuden på havsäventyr men hon valde att fira sin födelsedag med polarna hemma i trädgården. Och efter en lång slitsam dag på klipporna va det dax för oss att åka hem och röja efter 10-åringens party............



En powernap efter en slitsam dag på havet!


Nu dukas det fram chips, jordnötsringar och glass till Jullans efterfest så jag får inta min placering vid bordet för en gångs skull :)  Imorgon återgår säkert vardagan igen och vi får lägga oss under bordet eftersom det inte e kalas varje dag! Men nu när jag tänker efter sp borde det vara kalas varje dag. Nån måste det väl finnas att fira?????????????????


Tass

Av Liten & Galen - 6 juni 2008 08:50


Vi skulle vilja utbringa ett JÄTTEGRATTIS till våran familjemedlem Julia som idag har äran att fylla 10år!


Och ett enormt stort tack till alla som har valt att flagga för Jullan idag, de e otroligt att så många vet att just hon firar sin födelse idag ;)


Hipp Hipp HURRA från ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Av Liten & Galen - 5 juni 2008 22:32


Dagen har vi spendrat i hundgården pga vämeböljan som håller i sig. Mednas Jullan har gått utanför och stilat sig. Tack och lov tittade solen fram vid niotiden och kattf-n tyckte det blev för varmt för att stryka runt och reta oss.


Farsan kom hem och befriade oss från inhägnaden strax efter lunch -TACK!

När morsan kom hem släpades vi in  i bilen och drog iväg för att hälsa på Galen och hennes nuvarande familj! Eller vi fick inte hälsa på nån utan fick sitta och höra på när alla andra hälsade och hade det mysigt :( Så jä-la orättvist........................


Men vi skall hämnas... Lillis skall börja pipa strax efter läggdags inatt :D Och när hon fått komma ut och protestkissat och gamlingarna precis börjat snarka e det min tur att börja gnälla hihihihi och så skall vi hålla på tills natten börjar närma sig dag!


Förhoppningsvis känner vi att det skipats lite rättvisa. Har vi tur blir vi belönade med en tripp till havet?

 

Visst verkar det alldeles alldeles underbart!


Tass

Ovido - Quiz & Flashcards