Alla inlägg under april 2008

Av Liten & Galen - 24 april 2008 23:19


Liten ville oxå va med och blogga.............. Så hon fick välja utseede och färg, hennes vilja och åsikter får vänta i några veckor till.


Tass och godnatt

Av Liten & Galen - 24 april 2008 22:35


Idag har vi bara stressat runt, tusen saker som skall fixas och donas med...... Eller morsan har stressat, vi har varit hos mormor :D Hel skönt skinnsoffan är till för alla man blir bjuden på goda lammben, vuxet sällskap på promenaden. Och framför allt e Lakritz närvarande så Liten har nån annan att terorrisera.


Morsan däremot har flängt runt och fixat, hon och farsan drar till högländerna på lördag. Dom har imte berättat hur länge dom tänkt va borta? Jag vet att jag och systeryster skall få bunkra hos mormor, morfar och dom skäggiga -mysigt.


Om jag inte får låna mormors dator kommer det vara lungt på bloggen tills paranteserna kommer hem och jag fårt tillgång till friheten via den globalauppkoplingen!


Tass och hej på ett tag!

Av Liten & Galen - 23 april 2008 21:56


Japp då va man hemma på trygg mark igen :) Farsan stod och väntade på oss när vi rullade upp för infarten. Han måste ha längtat jättemycket efter oss för han släppte hojen och kom rusande och pussade på oss alla, riktigt trevligt att komma hem!


Idag har det inte hänt så mycket, några timmar i bilen och för ovanlighetens skull några timmar med morsan på hennes besök (solen stod ju rätt över bilen och hättatde). En lång promenad inklusive lunch runt växjö vi gick i ca 1,5 timme och större en så kan väl inte den lilla byn vara?


Sen blev det ett besök på hundklubben och det e alltid skönt att vara på hemma plan med filurer man kan skutta runt med.


Jag va precis i bloggläge igår när morsan bar ut sin fotölj på terassen och dukade fram fika, nybakta blåbersmuffins mmmmmm det är otroligt svårt att motstå.......... Så jag sket i bloggningen ;)


Så jag tänkte ta en liten uppdatering nu:

Vi började dagen med en runda runt kalmarslott i det underbara vädret. Sen bar det iväg på arbete som vanligt, först öland sedan blekinge (vi e beresta jyckar vi).


På väg hem från blekinge blev det spårupptag för både mig och Liten, jag glänste givetvis som vanligt -behaglig hastighet och precis i spårkärnan och alla pinnar hem. För min lillasyster gick det inte riktigt så bra.......... Spåret måste ha blåst bort för hon hittade det verkligen inte? Med lite hjälp av tanten gick hon bokstavligen på första apporten i form av en plyschanka. Efter ank upptäckten verkade det som hon fattade vad som förväntades av henne så hon hämtade upp resterande apporter utan problem.


Sen bar det tillbaks till hotellrummet där en smaskig måltid av ungspannkaka serverades -smaskens.


Nu får jag inte ens va i fred i fotöljen :(


Strax efter maten kom min vän John Blund på besök och berättade en spännade historia om den flygande tennisbollen Torkel.


Tillochmed Liten blir trött av Tennis-Torkels äventyr!

Nu e det fördigbloggat både för idag och igår :D


Tass och godnatt



Av Liten & Galen - 21 april 2008 23:41


Vi startade morgonen tidigt på väg till Oskarshamn och mina favotjejer. Vi fick ett avbokat möte på vägen så det blev en mysig promenad i lönneberga, mitt i solen i nästan en timme. Jag tror att jag skymtade Emil bakom en husknut. Sen va det riktigt skönt att lägga sig i den svala bilen och vila.


Tack och lov för mina vänner på östkusten, morsan GLÖMDE nämligen min mat hemma -HALLÅ skulle jag gå på tom magen en vecka eller??????? Och inte nog med mat vi fick fina fina leksaker oxå. Vi hann inte testa dem idag men imorgon borde vi nog hinna med ett uppletande! Och läggs dom fina bollarna i rutan måste vi ju hitta dem!


Mamma hade lite dåligt samvete över att hon glömt bort min  mat idag -Med all rätt.......... Så hon mutade mig med en hel tallrik korvstoganoff och ris -TACK. Liten blev måttligt svartsjuk :D


Tur att Liten piper när man kliver på henne, jag skall visa er så ni fattar mitt dilemma.


Finn fem (ett "litet" åtminnstånne) fel!


Japp där e det.


Hon får faktiskt skylla sig själv när hon somnar under täcket, hun märks ju inte. Och till råga på allt kan hon hoppa upp  helt själv. Det va bättre när morsan fick lyfta upp henne för då fick jag iallafall en hint om att yrvädret va i sängen. Nu blir det liksom en överraskning varje gång jag byter sängplats!


Nu har jag koll på vart hon befinner sig så det e bara att kalla på John Blund och be om en godnatt saga!


Tass







Av Liten & Galen - 20 april 2008 22:41


Om min lördag va bra så om möjligt måste jag nog påstå att min söndag har yttrat sig ännu bättre!


Morsan vaknade ASSSSTIDIGT innan solen änns vaknat alltså............ Och det e det helt galet att gå upp så tidigt.


Efter att Liten fått komma ut på sin morgon runda lurade jag upp henne i sängen ihop om att morsan skulle låta oss sova några timmar till.


Hon kan väl inte tvinga upp två sovande änglar?


Efter en ensam kaffestund i soffan insåg hon nog att det skulle krävas en låååång och bökig övertalning för att lura med mig så tidigt. Och mycket riktigt -Hon tog lilltösen och lät mig ligga kvar och mysa med farsan.

-UNDERBART!


Sen va tjejerna borta i flera timmar :D


Jag tror att fasran fick lite dåligt samvete för gårdagens "tidiga" uppstigning från den gudomligt mjuka, varma sängen. Så idag va vi faktiskt uppe och studdsade vid 12 tiden -Inte dåligt va?


För att vara lite kreativa pysslade vi i garaget med allt möjligt. Bytte bromsklossar på farsan ögonsten (motorcykeln), servade gräsklipparen, kollade om alla verktyg fans på sin rätta plats (morsan va nämligen och stökade i garaget i går eftermiddags), det hängde NÄSTAN i sin rätta ordning.


Och när töserna kom tillbaks från sina äventyr va de på riktigt bra humör,

Liten hade fått ett spår på hundklubben på ca 600m med 5 apporter av varierande sort. Och den lilla loppan hittade alla, det e så himla skönt att morsan har nån annan att sysselsätta sig med så jag kan få sola i fred ;)


De hade tagit en sväng runt delsjöarna oxå, så jag slapp långpromenaden -SKÖÖÖNT jag har ju fortfarande problem med min vänstra bröstmuskel så det e skönt att få vila!


Men lite handboll har väl ingen dött av???????

Varierat med lite pinngnagning givetvis så vi inte sliter ut oss.


Imorgon skall vi dra till östkusten, vi börjar hos mina favotjejer i oskarshamn sen drar vi oss neråt närmare blekinge!


Tass ocg godnatt







Av Liten & Galen - 19 april 2008 19:41


Dagen började precis som en ordinarie lördag mmmmmmmmmmm. Tjejerna stack på kurs tidigt så jag och farsan fick lite kvalitets tid för oss själva. Eftersom det är VÅRAN kvalitets tid får vi ju spendera den hur vi vill, och med ett oar ögonkast bestämmde vi oss för att ta ut våran tid snarkandes i sängen tills tjejerna kommer hem! Ett utmärkt beslut som passar oss båda.


DU & JAG farsan!


Vid lunch kom våra fruntimmer hem och det blev läge att stiga upp, eller tvång att kliva upp, om vi fått välja hade vi nog kunnat ligga till middagstid!


Å gissa om vi blev förvånade det va ju strålande sommarväder ute GÖÖÖÖT. Mormor kom förbi och la lite olika spår till lilltjejen och damerna försvann ytterligare nån timme, strötskööönt det innebar ju smygstart på dagen för mig och far.


Lagom efter middag kom min absoluta favorittjej Selma på besök -hon en en skönhet utan desslike, oooooooo min bara min.


Kom mitt HJÄRTA jag kan ta hand om din onda tass.


 

Men till min STORA otur hade hon sin brorsa Frost med sig, han har samma underbara ras som sin syster men helt fel färg. Hon e labrador med en  gudomlig gyllenbrun nyans mmmmm det vattnas i munnen på mig när jag tänker på hennes former....... Han e ju oxå labbe men svart helt fel man ser ju inte vilket som e fram eller bak. Och jag har nog med svarta vänner så jag behöver inte honom.


Hur som min dag kunde inte blivit bättre nu skall jag lägga mig under soffbordet och drömma mig bort i labradorerenas värld.


Voff



Av Liten & Galen - 18 april 2008 21:32


Jag vet inte riktigt vart jag skall börja??????? Jag orkade verkligen inte blogga igår på grund av utmattning. Liten hittade på allt möjligt som ni kan tänka er!


Vi slutade iallafall kvällen med en noggrann och grundlig genomgång av vad som är tillåtet och vad som faktiskt är ÄCKLIGT.


DU stannar......JAG e inte färdig på låååånga vägar!


Vi började gårdagen med en mysig promenad sen bar det iväg i bilen på jobb en vanlig arbetsdag med fika och små kissrundor.


Men väl hemma bröt rena rama mardrömmen ut.  Jag hade lite trädgårdsarbete att deligera, så jag bestämmde att Liten och jag själv kunde ligga och sola på terassen medans tvåbenen pysslade med plantor, jord, gräs och dylikt. MEN Liten hade tydligen andra tankar :-O


Hon började med att springa över till grannen (där vi ännu inte har nåt staket) och knycka ett halvruttet kadaver i form av en gråsparv. Och på rekord tid springa runt och visa sitt byte för alla (vilket hon förmodligen inte gör igen) även för mor som blev HYSTERISK och skrek utan dess like och då kom lilltösen på att ju fortafe man äter dess då mer får man behålla. Så hon satte ju nästan näbben halsen! Phuuu.

Efter dödsmiddagen åkte linan på och jag kunde andas ut och mysa med min boll ett tag. För morsan tror inte att vi har kadaver på våran mark :)


Hon borde sitta fast i vajer för den där tunna linan e snart av!


japp mina farhågor blev besannade igen.. Linan va vär inte svår att tugga sönder och så fort hon kommit loss letade hon efter nya flyktvägar.


Morsan har reparerat sina gamla hål bra. -Lilltösen hittade ingen väg ut.


Morsan fick tag i henne innan fler skator gick till ett dödens möte. Tack och lov, och en ny "lite" tjockare lina åkte på. När Liten va på säkrat område och de resterande plantorna kommit på plats va det dax att förbereda middagen, jag intåg ett läge som gjorde att jag kunde fylla min kvot som vakt hund -Hon skall inte få den här delikatessen oxå!!!


Hoppas att den nya linan håller 8-)


Jag skyddade iallafall maten när den va på grillen, inne kan det väl ändå tolkas som att morsan borde ha koll på yrvädret? MEN INTEnär det mesta (allt gott) va uppätet och utdukningen från bordet började tog hon sin chans . Upp i soffan och sen upp på bordet för att stjäla så många avgnagda ben som möjligt. Åter igen ett ramaskriiiiiiiiii från morsan och Liten tog det hon kunde tas och gled med en otrolig smidighet under soffas på säker plats och inhalerade så fort som möjligt. Lite fick hon i sig innan tokkärringen fick fatt i henne. Jag tror att det kommer inträffa igen för så mycket obehag fick hon inte, nästa gång kanske jag skall träda imellan och ta hand om bestrafningen?


Innan nattens intrång tror jag ändå att jag tryck in lite vett i den lilla pinscherhjärnan.


"VI" lovar att va snälla imon......


Ja det va gårdagens händelser.


Tro det eller ej men idag har hon varit som en "liten" ängel (hon kanske har magknip) så dagen bloggning uteblir oxå! Jag måste verkligen ta igen mig!


Tass och godnatt













Av Liten & Galen - 16 april 2008 22:36


Vi startade våran arbetsdag strax innan lunch idag. Så det blev en mysig lååååång runda imorses, sen blev det frukost i solen ute på terassen. Än så länge frid och fröjd ;)


Jag får ju snällt hålla mig inom tomtens gränsland sen odågan flyttat hem till oss och vi fått våran frihet in(ramad)dragen. Jag e ju en kraftig kille på knappa 35kg så om jag skall kunna klämma mig igenom nån springa i inhägnaden måste ju den vara av den större varianten. Mor har gjort ett riktigt bra jobb med staketet så det finns inga större hål. MEN för det lilla yrvädret räcker det med en yta på 8X8cm för att hon skall kunna trycka sig igenom och ta för sig av godheterna på andra sidan stängslet -DET ÄR REN ORÄTTVISA!!!!!!!!


Så imorgon skall jag börja samla in kantsten som grannen har längs sin tomtgräns och stapla dem på hög i alla möjliga flyckthål. Jag tycker att det skall vara lika för alla inom vår familj. Om jag e fast på tomten skall Liten oxå vara fast.


VOFF



Ovido - Quiz & Flashcards