Alla inlägg under juli 2008

Av Liten & Galen - 21 juli 2008 21:27


Efter en hel helg i fjällbacka tar vi igen oss :D 

Vi startade tidigt i fredags, dumpade morsan i uddevalla för att åka till orust med farsan och käka kanelbullar. När vi tryckt i oss tillräckligt många va det bara att inta vertilkalt läge och vänta på att morsan skulle bli köar så vi kunde fortsätta vår resa mot den underbara västkusten.ens försöka få ner lite


Väl framme i fjällbacka bjöds det på kalas............ typiskt att vi mölat i oss alldeles FÖR många bullar........... Det va ju stört omöjligt att ens försöka få ner lite kött!


I lördags drog "nästan" alla ut på sjön. Men inte vi........... vi passade på att göra så lite som möjligt. För min och morsans del va det inga problem, tjejerna där emot hade lite svårare med att inte göra NÅT!

Jaja, Galen insåg att det va lika bra att koppla av och passa på och vila i ensmaheten!


Liten  e ju presis som Nicke-nyfiken och skall ha koll på allt, fåglar, bilar, vinden, regnet ja det som låter eller rör sig!!!!!!!!!


Strax innan lunch dök alla upp och då va det full rulle igen!


Skönt e det iallafall med semester, man kan ju bara ligga ute i det fria och göra precis så lite eller så mycket man vill mmmmmmmmmmmmm de e LYX.


Tass från oss



Av Liten & Galen - 17 juli 2008 22:24


E den allra bästaste gräsmattan som finns :) :) :) :) Vi kom hem sent idag, och farsan stod och väntade på oss med kaffe och kanelbullar. Han blev MEST glad över att träffa mig (naturligtvis) tjejerna fick dela andraplatsen.....


Mer än så här förtäljs inte ikväll, jag har nämligen fullt upp med att kela med min far!


Tass från oss



Av Liten & Galen - 16 juli 2008 21:27


Efter tre dagar i oskarshamn e jag/vi rätt mättade........... De e en jättevacker stad men ack så "liten". Öland va tydligen inget skrämmande småttingarna klarade den lååånga resan överbron och väl framme vid färjestade fick de röja längs kusten, jag bad om att få lite(n) ensamtid att njuta av den vackra utsikten -TACK.

 

 Galen vilar medans vi andra fikar            Lillis ville givetvis vara så nära morsan som möjligt.......................................

          Vi som kommit lite längre i vår utveckling, NJÖT av lugnet!


Efter dagens arbete fick ungdomarna faktiskt en paus från drillningen. Oskarshamns Bk fick klara sig utan oss idag ;) Vi passade på att ta en tur ner till hamnen och kika på vuxna män som hade kuddkrig från var sin surfingbräda???????????????? människor alltså............. tur att vi fyrbeningar inte e begåvade med deras humor :D

Fint väder god mat, trevligt sällskap och mysig miljö. EN TOPPEN KVÄLL med nära och kära får avsluta dagen.


Tass och godnatt

Av Liten & Galen - 15 juli 2008 23:29


......grinig på morsan. I måndags morses släpade hon med mig till sjukan för att få det bekräftat att halva mitt ansikte e förlamat. SOM OM JAG INTE VISSTE DET????????????? Jag fick nån sorts medicin mot en infektion som jag KANSKE e drabbad av???????????? Om en vecka får vi se om jag blir bättre och då tror jag dom har fått svar på mitt blodprov så vi kan ha en diagnos att luta oss mot. Att jag e en tokig boxer räcker tydligen inte :D


Men sicken överraskning jag fick efter läkarbesöket, jag visste att vi var på väg mot oskarshamn. Men inte att Lakritz och mormor skulle med -JIPPIE, då tar ju mormor hand om oss när morsan jobbar.


Vi har haft två toppen dagar på östkusten, lååånga promenader medans morsan haft fullt upp med "sitt", mycket god mat, sovmorgon, egen säng :), lekavlastning (Lakritz har agerat lekfarbror åt tjejerna).


Vi delar ett rum med endas två sängar ;( så jag får ligga och trängas med tjejerna. Så typiskt....... hemma får dom ju bara vara på golvet men det e tydligen andra regler som gäller när farsan inte e med.


                                           Två utslagna hjältar.


Imorgon skall vi till en ö utan fäste (e det kanske därför det kallas för en ö????). Galen tyckte att det va lite läskigt att staden inte sitter fast i resterand sverige...... Men imon kommer hon upptäcka att Öland e on of a kind, det gör inget att ön svävar!


Lillis har varit på Oskarshamns Bk och tränat en massa viktiga saker. Nu när hon äntligen fått en rosett får sjåperierna kan hon & morsan börja inrikta sig på saker som är v'ärda att nämna :)


Hon klarar nästan allt utan störning och det e ju fint, MEN tyvärr e det ju en massa störande grejer att ta hänsyn till om man vill ut på tävlingsbanan. Så dom har ett rejält slit framför sig. Och då känner jag att det e JÄTTE skönt att vara pensionär :D -Vänta du Galen du vet inte vad som komma skall...................................


Tass


Av Liten & Galen - 13 juli 2008 14:46


Jag vet inte riktigt var jag skall börja........... Idag sov HELA familjen riktigt länge. Jag och Jullan har ju förmånen att få ligga i den varma, mjuka sängen med paranteserna medans småtöserna får trängas på det kalla golvet :D


 

Efter frukostrundan tänkte jag att det va en bra idée att får med Galen i vårt fotbollslag! Liten har ju snappat upp reglerna och spelets tankesätt riktigt galant. Så min uppgift borde inte bli för betungande. Men ack vad jag bedrog mig :(


HERREGUD..................... Liten e alldeles galen, hon ränner som ett yrväder fram och tillbaks över hela tomten????????????????????? Och Galen e för liten, hon snubblar ju tom på myrorna som ligger och solar under gräset???????????????????


Jag får helt enklet söka efter nya lagkamrater, min boll va hel innan jag bjöd in mina fd.lagkompisar phuuuu -Tur att jag har ett gäng nya i garaget!


Slutsatsen blir iallafall följande: Liten e Galen och Galen e Liten???????? Rörigt eller hur?????????????


Tass för nu



Av Liten & Galen - 12 juli 2008 23:26

A eller nästan iallafall, jag e ju åtminstånne I soffan......................... 


 

Och småtöserna gör det dom e BÄST på.........................


Tass & godnatt från oss

Av Liten & Galen - 12 juli 2008 20:28


Stackar stackars Liten, hon som va såååååå lycklig igår :(

Men idag va det inte lika roligt i vänstersvängen, lillis kom bara på tredje plats trots att hon hade samma motsånd.............. När hon fick syn på de andra tjejerna tog hon liksom ut segern i förskott. -Jaja man lär så länge man lever.......


TUR att Tobias va med och tröstade henne. -TACK Tobbe än en gång för att du pysslade om min lillsyra ;)


När Liten hämtat sig från förlusten tyckte hon att det va läge att ligga och lurpassa på massa bergs lejon som sprang runt och försökte ta hennes ben!


Själv har jag haft det asssskalas med farsan idag, jag vågar inte berätta när vi steg upp (morsan stryper oss om hon får reda på det).

Vi startade morgonen med en nyttig frukost bestående av kalaspuffar och varm mjölk mmmmmmmmmmmmmm tog en liten sväng runt området och tjingsade på våra grannar. Sen blev det en låååååååång kaffepaus med -JAPP rätt gissat KANELBULLAR. Som följdes av en eftermiddagslur :) SKÖNT SKÖNT SKÖNT att ha grabbdag hemma.....


Galen har oxå lämnat uppdatering om hennes dag hos morfar & Baileys:

Hon va vid vallda strax innan 07.00 och väckte dem :D (jag hade helt andra förutsättningar vid den tidpunkten). Sen la hon på värsta charmen och höll dem vakna och sysselsatta några timmar. -Duktig tjej.


Min polare bailan drog sig snabbt undan och satte sig in gårdagen sportsliga evangemang.


Så morfar fick nöjet att jaga Galen både hit och dit alldeles ensam. -Jag förstå om du behöver en lååååång vila när du väl får avlastning.


Galen passade på att vila mitt i leken :) Det fanns ju gott om utrymme i soffan när Baileys valt att läsa sportbladet i den höga sängen (lagom oåtkomlig för Galen). -SMART KILLEN!


När morfar inte orkade vara på alerten längre tog Galen över och vaktade ingången mot inkräktare, så den gamle mannen kunde få vila i en trygg miljö.


Hon växlade sin vaktsyssla med att chatta lite med de andra krokiGa valparna och fick passa på att vila lite emellan, eftersom hon tagit sin securitas tjänst på största allvar.


När töserna (förlåt Lakritz) kom hem från tvååker kunde de två gamla inta vertiklat läge och släppa lite på sitt tunga ansvar phuuu -Hoppas ni förstår att MITT tålamod inte alltid ligger på  topp. -Ja jag vet att vi alla varit unga en gång, men det hjälper inte när mina gamla lemmar strejkar!


Efter en halvtimmes intensiv hälsning slocknade dom! Visst e dom e BRA SÖTA när dom sover :)


-TACK, TACK än en gång till alla som tagit så väl hand om mina tjejer i helgen -TUSEN TACK



Av Liten & Galen - 11 juli 2008 21:15


Dagen började extremt tidigt idag :( långt innan tuppen vaknat va färdiga med vår morgonrunda! Sen stack tjejerna och jag fick en hel dag i hundgården, för er som varit på spa i nån form vet hur skönt jag har haft det idag.


Men nu ikväll har jag fått betala för min lyx......................... tjejerna snattrar ju i mun på varann.....................


Galen har haft en toppen dag med morfar & Baileys. Hon har hittat kryphål som dom inte visste existerade, jagat flugor och retat gallfebern på Bailan :)

Även där hon e portad försöker hon ta sig in -Helt Galet

 Väl inne e det dax för en powernap.


Och efter vila, lite frisk luft!


Liten har varit på sånt där sjåperi där dom springer runt i vänstervarv och blir stående?????????????? Nöjd va hon iallafall, garannpojken Tobias va med och höll henne sällskap. Och hon sopade mattan med sina med motionärer i varvet!

 

Lite(n) trött efter allt ståhej.


-Tack tobbe om jag känner dig rätt hjälpte du till att trötta ut henne ordentligt. Det borde väl finnas platser i tvååker där ni kunda latcha lite boll? Tack och lov för att du hjälpte till att trötta ut henne annars hade hon väl fortfarande tjatat om dagens äventy!


Efter mycket övervägande kom lillis på att hon oxå vill ha lång päls, så man får lite mer MYS-tid innan det är dax för uppvisningen . Av bilden att döma behöver jag inte vara orolig, det syns på ordningen att morsan va närvarande :D


Jag intar min obligatoriska chipsplats under vardagsrummsbordet nu när småttingarna snarkar! NICE dessdå mer till mig!


Tass


Ovido - Quiz & Flashcards