Alla inlägg under juli 2008

Av Liten & Galen - 10 juli 2008 23:12


Det e bra skönt att mina tjejer har lite av båda, så de lär sig att uppskatta varandras bra och kanske Lite(n) mindre bra sidor!


Tass & Godnatt

Av Liten & Galen - 10 juli 2008 21:35


Började sisådär, jag vaknade upp efter ett antal timmar i sängen. Käkade lite frukost och sen bar det av på den obligtoriska rundan. Än så länge, allt som vanligt. Sen fick jag vara barnvakt några timmar i hundgården................... ni förstår själva hur rogivande det blev. Men efter en timme eller två slocknade tjejerna och jag kunde ta en behövlig tupplur. Och strax där efter stod morsan och lille Milton och fnissade utanför grinden.


Tills dom såg mitt ansikte, jag vet inte när eller hur det hände men det gör jä-ligt ont. Bilden e tagen nu i kväll och det har dämpat sig lite. Jag tappade liksom känslen på hela vänstersidan så läppen, örat och ögat hängde och dinglade utan minsta antydan till sammarbete. Men efter några kanelbullar verkade det bli nästan som vanligt igen :)


Liten har hittat din själsfrände i Milton dom kan nog vara med varandra hela dygnet utan att ens bli lite(n) trötta på varann!


Eftersom Galen blev rätt så dumpad under vårat besök bestämmde hon sig för att undersöka varenda möbel åp övervåningen och fastnade givetvis för Jullans klösmöbel. Vi får se hur länge den taggiga damen går med på att dela sin borg!


Nu skall jag ta med mig tjejerna in i sovrummet och dämpa dem lite så att vi alla kan få några timmars välbehövd sömn.


Tass från en gammal! (i förhållande till mina små stsyrar iallafall).



Av Liten & Galen - 9 juli 2008 20:20


Knepigt e det iallafall. Hela morgonen bestod av ööösregn hemma hos oss. Så morsan betsämde sig för att dra längre söderut för att hitta solsken.

Sim salla bim i Vallda va det gööööör fint väder, strålande sol och 24 grader varmt!


Galen lämnades hos morfar så vi andra kunde knalla traska på i en rasande takt, det e ju svårt att ha med en 7 kilos klump utan styrsel!


Det måste ha varit ett väldans ståhej på tomten för när vi kom tillbaks låg den lilla g-ulliga, ulliga, bulliga helt utslagen. Eller oxå passade hon på att vila medans terroristerna inte va i närheten?????????????? -Tåls att fundera på!


Jag och lillis fick äran att testa kvaliten på det nyinskaffade tältet som skall agera skugga till helgens spektakel!


Och det va en utmattande uppgift för Liten slocknade precis som ett ljus så fort vi va klara med våran utvärdering av prasselhuset!


Strax efter lillis insomnade dukades det upp med fika, KANELBULLAR givetvis. Nåt skall man ju ha för sin ansträgning!


Galen fortsatte sin skönhetssömn genom hela kaffepausen. Till våran fördel :D ju färre att dela med sig till dess då mer till MIG!!!!! Va e det dom säger????       #Ju färre dess då bättre#      -a så måste det va!


Tass

Av Liten & Galen - 8 juli 2008 18:32


Tur att man inte har några kläder som behöver torkas efter en sväng mellan regndropparna, när vi på började våran etermiddags promenad såg det riktigt ljust ut.. Så morsan bestämde sig för att lämna regnkläderna hemma :D Tji fick hon..... om ni aldrig bevittnat ett ösregn skulle ni sett tanten efter halva promenaden för hon såg verkligen ut som Ett!

Tjejerna har lekt (om man kan kalla det här för lek???????) mestadels inne idag med tanke på nederbörden. Det e en himla tur för mig att dom små har varandra, jag skulle inte vilja sitta fast i munnen på Galen................


Idag blev jag informerad om att Galen heter Galen för att det börjar på G??????????? Tänk om nån meddelat mig tidigare då hade ju jag kunnat komma med mina brilljanta förslag. G-linet, G-atukorsning, G-rina, G-rodan, G-adden (inte gubben från gotland), G-nällröv, G-rotesk, G-ruffa, G-räslig???????????? Jag har ju ett helt bibliotek med namn som skulle passa g-ör bra på den lilla ulligga, g-ulliga nykomlingen. 


Klockan börjar närma sig sju och då nalkas kaffe och kaka, hoppas det blir en saftig kanelbulle till mig!


Tass

Av Liten & Galen - 7 juli 2008 21:28


Sovmorgon, lungna lååånga promenader och regn. Precis som en svensk sommarsemester skall vara!


Galen har anpassat sig bra i vår tokiga familj. För att vara så "liten"  sköter hon sig galant. Sover hela natten igenom, gör sina behov utomhus, pussar på katten,  biter på Liten (låter alltså mig vara ifred), äter både sin egen och andras mat, e tyst när vi blir lämade, biter på utemöblerna och farsan :D


Idag har vi haft TRÅKIGA besök....... först kom mormor UTAN HUNDAR, sen kom familjen Magnusson/Christensson UTAN HUNDAR och sen kom familjen Townsend UTAN sina SKÄGGIGA och familjen Björnemalm/Fredriksson oxå utan fyrbening. VANSINNIGT tråkigt, vad har det tagit åt folk?????????????? Om de e så att dom skall komma utan fyrbeningar kan de väl lika gärna stanna hemma?


Liten och Galen uppskattade gästerna mer än jag, men dom e nog för små för att inse vad som saknades!


Småtjejerna e trötta, så nåt gott hade allt fikande med sig idag, innan det e dax för John Blund skall jag starta en rolig jage så att töserna sover riktigt länge imorgon!


Tass

Av Liten & Galen - 6 juli 2008 17:22


Det trodde jag aldrig, men nu när familjen betår av en valp till får jag fördelaktigt vara för mig själv ;) Tjejerna roar ju varandra!

Dom börjar med lite jage........ 


Galen vaknade ALLDELES för tidigt i dag, 06.45 tyckte hon att ALLA i familjen skulle upp. Men vår smarta morsa tog med piggelinen ut och lekte lite med henne, och efter tio minuter behövde hon sin skönhetssömn igen så vi andra fick några timmar till.


Och fortsätter med tand-brottning.............


Efter en sen frukost, va det bara att inta vertikalt läge medans töserna tröttade ut sig.


Göööööööt att ha två små illbattingar som kan testa kvaliten på befintliga mjölktänder på varann istället för på mig :D


Tass


Av Liten & Galen - 5 juli 2008 19:17


 

Den lilla ulliga, bulliga leksaken har hon emorma TÄNDER, tack och lov så för Liten ta dom flesta smällarna :D



Hela familjen har hon träffat ;) farsan blev överlycklig över att en "riktig" hund äntligen intagit medlemskap i familjen Andersson-Påhlsson. Om man i vuxet tillstånd inte överstiger en totalvikt på 15kg e farsan ytters tveksam till om man kan räknas till släktet canis lupus, Liten kommer alltså alltid att tillhöra nån underlig form av Rattus Norvegicus.


Efter en livlig sväng i skogen e vi välförtjänta av en goooooo powernap i skuggan.

Julia e nog den som e mest missnöjd med att annu en liten terrorist har flyttat hem till oss!


Tass från hela gänget

Av Liten & Galen - 5 juli 2008 11:46


Visst har jag haft det skönt med farsan i veckan men MORSAN e ändå -on of a kind...................... Hon och lillis kom hem sent igår kväll. farsan va ute och roade sig så jag fick en helkväll med tjterna alldeles för mig själv. -Snacka om pusskalas.


Och det här sista kvällen som jag och farsan ligger i någolunda överläge, för tillfället står det 3-2 till tjejerna (Morsan, Julia & Liten mot Mig och Farsan). SNART står det 4-2 och vi grabbar kan känna oss besegrade.......................


Galen flyttar hem till oss idag, välmånende eller obehag det återstår att se??????? Jag hoppas att jag får tid att sumera dagen ikväll om tjejerna inte håller igång hela natten!


Tass



Ovido - Quiz & Flashcards