Alla inlägg under augusti 2008

Av Liten & Galen - 19 augusti 2008 21:47


Det REGNAR i örebrooooooo -fy va tråkigt.


Efter 1½ timme med ööössssregn på Örebro bk.....................


...................har jag det så här härligt.


Småttingarna blev tydligen trötta av att koncentrera sig i den blöta luften. För nu snarkar de så sängen knakar.

Liten skall ju på inprov nästa vecka så hon ligger i hårdträning -Stackarn hoppas det går bra för henne så hon inte slitit ont i onödan!


Galen fick nöja sig med lite inkallningar och göra ingenting övningar bredvid en valpkurs, HUR KUL E DET att gör ingenting. -Va tänker morsan egentligen???????????????????


Hur som för mig e det skönt att dom lägger sin energi på gräsplanen. För då får jag det lugnare när vi väl e på hotellrummet ;)


Tass

Av Liten & Galen - 18 augusti 2008 22:01


Eller räcker det kanske med att vara krokig???????????


Jag har legat och kollat på tjejerna från soffan. Morsan har tragglat med Liten i snart en månad, och hon e duktig och blir bara bättre och bättre men den lilla G-ula e i en klass för sig själv. Medans morsan tjatar och instruerar Liten i sitt, ligg, hit, fot, stå osv gör liksom Galen allt själv vid sidan om????????????????????


Så nu verkar det som hon kan både ligg, sitt, hit och fot stå fattar hon inte riktigt.  -Liten får akta sig så hon inte blir utbytt :D


Tass från ett mysigt hotellrum i Värmland

Av Liten & Galen - 18 augusti 2008 18:19


Nu e vi i Karlstad, alla utan farsan och Julia. Nån måste ju va hemma och ta hand om huset :)


Jag och Lillis har ju varit här förut och känner oss bekväma. Galen gjorde sin första debut på Karlstad Bk idag, men det va inte så skrämmande som hon trott............. vi va ju helt alena.............. så det fanns inte så mycket att bli rädd för.



Liten hittade sin möbel så fort vi klev in på hotellrummet, HON påstår att den matchar hennes blanka päls och därför måste den tillhöra henne????????? Jag vet inte riktigt om jag håller med.



Sen fick hon syn på sängen och tog även den i besättning för den matchar TYDLIGEN oxå, hon e hopplös!


Så vi g-ulingar fick ta det som passade våran vackra glans........................... Å parketten e kanske inte så tokig, särskillt inte med en matta på :)


Strax innan eftermiddags promenaden knackade det på dörren. Våra protester hördes förmodligen hela vägen ner till receptionen, för utanför står en trevlig kille och överlämnar en bädd. Tjejerna har givetvis missuppfattat dess syfte.



Så jag gjorde ett grabbigt RYT och dom flyttade på sig så jag kunde instruera om hur den bäst kommer till sin rätt!


Manligt eller hur!


Tass




Av Liten & Galen - 17 augusti 2008 17:57


Idag har VI (till och med Mor) sovit på tok för länge, Vi hade nämligen ansvar för en tre-åring HELA DAN igår..........................


Vi hämtade upp Milton strax efter frukost för att åka på äventyr till alingsås.  De e rätt tröttsamt att hålla takten med ett vilt människobarn. Tack och lov va han inbokad på kalas vid lunch så då fíck jag, Love och tjejerna tid på oss att samla kraft för eftermiddagens aktiviteter.


DET VA EN BEHÖLIG PAUS!!!!!!!!!!!!!


Från middag till kväll hade vi fullt upp med, bilbane jakt, poolbadning, jage, kurragömma, fotboll, matkrig, inomhus ruggby, maskerad, törnrosa....................... Jag tror jag fick med alla lekar.


Liten ställde vi upp som ett jätte monster mitt i banan, men hon tröttnade och gick på safari runda istället! Galen undersöker en gorilla lite längre bort.


                               Jag e beredd, skvätt på bara :P


Det blev svettigt att leka med bilarna så vi eller Milton bestämde att det va dax för lite avsvalkning.


Lillkillen lakde ur på mig när jag försöte byta plats på poolen :( jag skulle ju bara placera den mitt i solen.


Töserna fick ta över och leka vattenkrig. Medans jag och Love kalasade på kanelbullarna som blev över från eftermiddags fikan :D Tur för lillis att vatten nivån låg under hennes  maxnivå (så hon inte druknade)!


Väl inne va det dax att imitera sagornas väsen, Liten hade den givna

platsen som Törnrosa, Milton va riddare, Love fick agera "svart springare" och jag och Galen fick vara slottsvakter. Liten blev räddad, draken (blev en roligare historia med en drake som fiende) som Galen tog hand om som en äkta slottsvakt. Love slapp leka springare han va tydligen för långsam så Milton skötte det själv med hjälp av soppkvasten. Och jag "vaktade slottet" medans min kompanjon tuggade i sig draken!


Efter några timmars lek blev det film och chips -MYYYYYYYS. För att avslutas med lite vila. Eftersom vi va fler hundar än barn bytte vi sovplats!

 

-Hundar i soffan -Barn i bur, en underbar fördelning om ni frågar mig. I buren har man precis som med valparna koll på dom små liven och deras idéer. Så man kan slumra till med gott samvete (han har ju en skål med välling om han skulle bli törstig).


Idag gör vi absolut INGENTING jag nöjer mig med promenad och tjejerna nöjer sig med att rusa runt och jaga äpplen och rådjur på tomten!


Voff



Av Liten & Galen - 15 augusti 2008 22:57


Att sommaren snart e över....................... Fy f-n va jag hatar getingar, för fjärde gången i år har dom plågat mig och frågan e ju om de e samma geting alla gånger eller om dom turas om dom jä-larna????????


Idag hade vi besök av Troja och hennes matte, vi fyrbeningar va tydligen för snabba för getingarna för dom gav sig på de förslappade tvåbeningarna istället och sparade mig till eftermiddagen. Eller Jenny va för långsam om jag skall vara petig ;) rätt i låret stack dom henne genom jeans och allt. (hoppas din svullnad har lagt sig).


Liten har haft turen att bara bli stucken två gånger båda gångerna i vänster framtass (så den e van vid det här laget). Mig varierar dom stickställe på jag har inte bestämt mig för om det e en för eller nackdel! Galen e skonad men hon e ju i och för sig bara en baby ännu.


Så jag/vi stannad hemma idag när de andra åkte på treårskalas. Det e ju syn att skrämma slag på människobarnet! Och om jag ändå skall spendera några timmar i hundgården kan lika gärna småtöserna hålla mig sällskap.


Av att dömma av tårtan ångrar jag mig faktiskt lite den ser gudomligt smaskig ut

:( Det hade varit värt lite skrik och tårar :D


Aj och godnatt

Av Liten & Galen - 14 augusti 2008 20:51


Så lååååångt sträcker sig familjen Andersson-Påhlsson över vatten ytan. Paranteserna får inte vara med det räcker med oss fyrbeningar. Och tyvärr ligger Liten sist även här :( Jag tar mest plats med mina 62cm, Galen ligger en bit efter på sina 39,5cm, Julia e fortfarande med i matchen med ståtliga 35cm, och så har vi Liten som ligger på botten med knappa 30cm .


Till Galens fördel kommer ju hon att växa ett tag till medans vi andra har stannat i utvecklingen.

Morsan tvingade oss på oss lite lydnadstävling nu på kvällskvisten, och om jag minns momenten rätt ingår sittadnde i grupp så jag tog befälet och instruerade tjejerna. Kanske inte med bästa resultat men man måste ju börja nånstans


 

Sen skulle jag introducera platsliggning, men gav snart upp.................... det e nästan omöjligt att få dem att vara stilla i samma position längre än en hundradel, hopplöst helt enkelt. Så jag överlänar det åt mor :D



Kryp ingår ju i en del tävlingsformer och jag har en idé om att lägga till Rulla-runt för det e väl en konst om nåt! Töserna e på god väg att anamma mina nya idéer. Så med lite tid skall jag nog få dem till små lydiga charmörer!


Nu nalkas kvällsmat


Tass

Av Liten & Galen - 13 augusti 2008 21:02


Japp det e summan av den sammanlagda tyngden som vi belastar moder jord med. Morsan släpade med mig till sjukan idag igen...................... För att få det bekräftat att JAG ÄR FRISK kan hon inte bara inse att jag e lite, lite äldre och med tanke på mitt atletiska liv e det väl inte konstigt att mina leder strejkar emellanåt? Jag växlar ju lite i min tyngd men idag ligger jag på stadiga 30,2kg Galen knappar in mer och mer hon uppnår tunga 12,4kg, för lillis däremot e det tur att tyngdlagen existerar för annars hade hon nog svävat runt bland molnen med sina nätta 4,7kg.


Idag fick tjejerna bevisa att de varit på anstalt i helgen, och i mina ögon tycker jag definitvit att dvärgpinschern borde ingå i bruksraserna. Hon spårade galant idag trots att familjen bambi stod och vaktade "slutapporten" -Bra jobbat Liten, det märks att mina kloka ord har fasnat i ditt lilla huvud.


Galen däremot behöver drillas lite mer, pappa bambi bestämde sig för att visa henne vart spåret började men han tröttnade efter andra apporten och då tyckte den lilla Galna att det va lika bra att ansluta sig till hela familjen bambi för närmare bekantskap och glömde bort att hon skulle hämta hem trasdockan Lisa som låg och väntade i regnet. -Jag skall tala med henne ikväll och förklara vikten av att ta med sig ALLA saker hem (KÖTTBULLETÅRTA!!!!!!!!!!). Liten börjar ju fatta nu så det finns nog hopp för Galen oxå hon e ju bara en bäbis en så länge.


Mamma hade förberett en uppletanderuta, men småtöserna saknar ju rutin och morsan e ingen favorit av ösregn så jag fick äran att hämta in föremålen som låg och väntade. Det går lite fortare om eliten gör jobbet i svåra situationer :D


Tass


Av Liten & Galen - 10 augusti 2008 22:55


Jag och farsan har haft det extremt skönt mednas tjejerna har varit på uppfostringsanstalt i karlsborg.


Och dom har gjort ett bra jobb, småttingarna kutade runt som galningar när dom kom hem men slocknade efter en kvart och sover fotarnade :D hoppas deras lugn håller i sig ett bra tag! Annars borde det väl bara att skicka tillbax dem på läger?


Det e iof skönt att ha dem hemma igen, morsan e ju duktig på att strukturera upp våra matvanor och det kan behövas, jag e rätt trött på kanelbullar, pizza och thai! Och töserna bjuder på en del roligheter när dom stirrar runt.


Liten gav en kort uppdatring innan hon deckade: Dom anlände i torsdags till "anstalten" och fick ett alldeles eget rum -nästan lika fint som hotellrummen som brukar besökas, den enda skillnaden va antalet sängar.


Lillis va som vanligt -minst men uppenbarligen inte yngst för nästan alla av Galens syskon behövde oxå tämjas. Tur att det fanns en blandad kompott av hundar.


I lördags mores fick Galen för sig att hon skulle försöka gräva sig in till grannpojken i rummet bredvid och "kela" lite -DUM IDEÈ!!!!!!!!!!!!  Liten blev måttligt irriterad på den G-alna, G-ulliga valpen ;)


Och som vanligt tilldelas selektiv bestraffning och tjejerna fick spendera resten av tiden i bur.


Det va allt som han förtäljas innan John Blunds besök, vi får se om hon minns mer imorgon eller om den "krokiga-vistelsen" förträngs under natten!


Nu skall jag lägga mig nära mina kära småsystrar så dom får vila ut i trygg miljö.


Tass och godnatt






Ovido - Quiz & Flashcards