Alla inlägg under maj 2008

Av Liten & Galen - 19 maj 2008 23:00


Idag har vi åkt fram och tillbaks till växjö............... lite mer än 5 timmar i bilen bara som transport sträcka. Ja det e precis lika roligt som det låter. Inte ens promenaderna va roliga idag -tråkig stad och en massa nederbörd :(


Dagen slutade iallafall bra mycket bättre än den började! Väl hemma blev det lite middag -lasnage till alla :D -TACK. Å efter maten stack tjejerna till hundklubben medans jag och farsan slappade hemma på tomten, vi tänkte uträtta mycket mycket mer än det vi han med. Vi kom åtminnstånne fram till att morsan får måla lillstugan SJÄLV när hon får tid, vi kan sträcka oss till att åka och köpa färg!


Det va bättre förr.................. Liten e enormt energisk, jag trodde att hon skulle vara trött efter två timmar på hundklubben, tji fick jag. Inte nog med att hon skuttar och hoppar hon håller ju inte klaffen. Nu vet jag allt som hände på klubben, vilka som va där, vet som tog en massa kort, hur länge dom fikade, vilka saker som tränades idag och vilka belöningar som utdelades. SOM OM JAG BRYR MIG??????? men det hade jag inte hjärta att säga när lillis va i sitt esse och skulle berätta precis ALLT.


Nu har hon iallafall däckat på den nya vardagsrums mattan så jag skall passa på att dra mig tillbaka i fall hon vaknar och kommer på att hon glömt berätta om någon incident!


Tass

Av Liten & Galen - 18 maj 2008 22:32


En helt underbar dag på valsvägen, som sagt så stack tjejerna tidigt. Jag och farsan intog snabbt vertilkalt läge efter frukost.


 Innan frukost nr:1 hade vi det så här mysigt.


Vid lunch började vi bli hungriga igen och va tvugna att gå upp och äta frukost igen ;) Vi hoppade över promenaden och valde att spela lite boll istället -det e skönt när vi får fatta egna beslut utan att tanten lägger sig i. Helt enkelt har vi haft en underbar underbar söndag.


Farsan va tvungen att sticka iväg en stund så jag fick tillbringa några timmar i hundgården.


I samma vava som jag låg och jäste fjantade Liten och Lakrtiz runt i vänster cirklar. Stackar djur!!!!!!!


Tack och lov fanns det lite tid för lek.





A eller nån form av aktivitet iallafall?????Undra om mormor missade att ge odågan frukost i morses?


Liten fick frukost det e jag helt säker på för jag åt upp hennes rester vid lunch!


 I vanliga fall innehåller den gröna väskan ALLTID  godsaker lilljejen kan ju inte ha fattat det alla redan?????


Skylldig till tusen! Jag tror/vet att den lilla fick sin belöning :D För visst e påsen som ligger framför henne tom.


Jag har haft en fantastisk dag med far och efter att ha lyssnat på Liten i några timmar verkar det som BIM-tjejen och BIR-killen oxå haft en bra dag i kylan!


Tass och god natt!




Av Liten & Galen - 18 maj 2008 08:28


Idag kommer att bli en alldelels toppenbra dag ;) Jag skall vara ensam med farsan hela dagen, tjejerna skall på sånt däer fjanteri och vi grabbar bara VÄGRAR att följa med. Fjanta runt i en ring kan dom gott och väl göra själva. Jag har lagt upp en plan för dagen.


Det va inte tänkt att börja dagen med frukost redan 07.00, men står det framdukat och tanten (bokstavligen) skriker från köken e det bara att masa sig upp......... Leverpastej mackor till alla -Tack. Efter frukost blev jag medsläpad på promenad medans farsan stannade hemma och värmde sängen, han lovade att jag fick ta hela morsans sida efter morgon rundan!


Tjejerna skall strax ge sig av och då kommer vi att inta vågrätt läge i "några" timmar till mmmmmmmmmmmmmm.


Sen blir det lite fottboll på grusplanen som avslutas med kanelbullar och leverpstej! Efter matchen tror jag det e dags för lite vila, man vill ju inte slita ut sig det e ju en helarbetsvecka som startar imorgon!


Nu skall tjejerna dra, skall bara vinka av dem för att sen inta ryggläge!


Tass



Av Liten & Galen - 17 maj 2008 00:46


Till ettåringen Canine Connection´s Lakritz, hoppas frukost tårtan smakar bra!


Grattis från dina polare i Mölnlycke

Av Liten & Galen - 16 maj 2008 22:59


Farsan kom hem strax innan 22 (alldeles försent), jag hade legat på terassen och väntat sen 20 (tack och lov att det fortfarande va varmt på trallen), När han körde in på uppfarten fick jag bilder i huvudet om hur härligt vi skulle ha det i våran kelstund mmmmmmmmmm.  

Men icke! Morsan va TVUNGEN att berätta den "glada" nyheten -SÅ HIMLA TYPISKT HENNE att förstöra hela våran kväll :(


Galen e nämligen född och flyttar hem till oss lagom till parantesernas semester. Hon e av typen belgisk vallhund (malinois) man kan kika mer på henne och hennes syskon på krokasmedens hemsida www.krokasmeden.com :) Jag e INTE storm förtjust att få ytterligare en familjemedlem men till skillnad från Lien väger Galen åtminnstånne mer än 3kg redan vid hennes debut in i vår familj. Så för hoppningsvis får jag nån att leka med. 


Farsan blev smått yxtokig, han vill verkligen inte ha fler djur i hemmet, han påstår att vi har så vi klarar oss........ han nände nåt om att bosätta sig i lillstugan men vi får se. För om jag känner tanten rätt kvittar det  vad han tycker Galen kommer att flytta in hur som. -Skatta ni :@ Men hon e inte rolig att ha och göra med när hon väl bestämmt sig.


Vi får tacka våran favotjej från oskarshamn som kom med det underbara namnförslaget Galen! -TACK det passar in i vår familj för galna e precis va vi e!


Nu skall jag/vi försöka få lite sömn mellan grymtningarna från farsan!


Tass och godnatt


Av Liten & Galen - 16 maj 2008 19:42


 Dagen började så där idag, vi försov oss..... Efter en rask powerwalk fick vi frukost i hundgården. Morsan stressade iväg själv.


Våra grannar bakom hundgården bygger hus så lagom till lunch stod dom på det nybyggda taket och delade med sig av sin mat till oss -TACK för pannbiffarna, vi skall inte skvallra :D


När morsan kom hem lagom till middag och försökte trycka i oss lite torrfoder och vi total vägrade blev hon gööör förvånad hihi. Hon funderar nog fortfarande på varför vi inte ville käka!


Odågan och den halte kom förbi för lite promenad sällskap, Baileys fick nöja sig med en sväng runt tomten medans vi andra drog på lååångis. Odågan skötte sig exemplariskt det märks att han börjar närma sig året (2007-05-17). Vi växelbadade i sjön, de små har nämligen en tendens att reta mig till vanvett vid vattnet och det blir bara jobbigt om dom små behöver tröstas resten av promenaden!


Tur att naturen har hjälpmedel så att lillis får sin godis lika snabbt som jag.


Undra om intelligensen kommer med åldern??????? För Lite testade att ha mig som trappsteg och det e inte OK. Hur mycket hon än bönar så j-la högt e va det ändå inte!!!!!!!!!


Med lite övertalning valde hon att ta sig ner starx framför mig och inte via min panna (trots att hon kanske rymms där).


Lakritz behövde givetvis inte använda sig av det fallna trädet för att komma åt din godis, han inhalerar på förbifarten. Han huvud e ju i samma höjd som morsans godisficka -lyckost.


Klockan e lååångt förbi middag och farsan har fortfarande uínte kommit hem :( Jag missuppfattade väl inte morsan igår?????? Hon lovade ju fredagsmys med farsan alldeles själv.


Jag får lämna tangetbordet och springa ut till uppfrten och vänta så jag iallafall e först med att säga välkomne hem!


Tass


Av Liten & Galen - 15 maj 2008 23:15


Jag trodde att farsan skulle komma hem idag men inte....... Det e ju vi som brukar vara borta och inte tvärt om. Men mor lovade att han kommer i morgon kväll och då skall jag få lite kvalitetstid med bara farsan alldeles alldeles ensam utan att sysyteryster e där och stör.


Jag va med Bailan på sjukan idag, men han slapp ta bort hela tassen -TUR, det räckte med en tå och trampdyna. Det måste kännas skönt att få behålla tassen, verkar askrongligt att bära upp 46kg på tre fötter??????


Vi fick lämna sjukan tidigt, så det va bara att bege sig hemåt igen. Till våran/MIN stora otur fick vi med oss odågan Lakritz.


Men det visade sig vara ett smart drag av morsan, efter en gemensam morgonpromenad fick jag lägga mig i hundgården med ett maffigt lammben. Och morsan tog med småttingarna på en egen lekstund. Det e ganska svårt för Liten att hålla samma tempo som bjässen!


Jaha då va han borta -igen!!!!!


Efter två timmar nere vid sjön hade båda badkrukorna lite minder energi att utsätta mig för ;)


E du galen eller????????? Vi tänker inte blöta ner oss helt.


Sen bar det av på arbete för oss alla, men ungdomarna va rätt slöa efter sitt morgondopp så jag hade en kanon lugn dag trots det tunga ansvaret :D


Lite senare på eftermiddagen kom farmor och den halte, men efter sin amputering va han ganska groggy och ville verken busa eller pussas. Så vi lämnade honom i lugn och ro och tog en sväng ner till sjön för att se om det blivit kallare.

Småttingarna vågade inte doppa sig nu heller, så jag fick ha hela sjön för mig själv.


Liten poserade mest på land medans Lakritz gick på skattjakt runt vattenbrynet.


Hon e bra söt eller hur! Jag måste erkänna att jag håller henne väldigt kär :S 


Vi kom i hem från kvällsrundan riktigt sent idag, vi brukar inte vara ute och leka tills 22.40 men solen har ju oxå ökat sin dagsläng och vi får väl inte vara sämre!


-TACK Lakritz för att du sysselsatt lillis hela dagen, hon drar för tillfället enorma timmer :)


Och min gamle vän Baileys jag hoppas verkligen att veterinären sprutat i dig ordentligt med smärtlindring så du kan sova sött untan att behöva besväras av din tå, a eller..... den finns ju inte längre men du fattar vad jag menar.


Voff


Av Liten & Galen - 14 maj 2008 23:59


Skööönt vi e hemme igen ;) Det blev en kort vecka på hotel, men vi har ju varit hemmifrån några veckor nu så morsan tänkte säkert att vi ville spendera lite tid hemma!


Vi började dagen med ett dop i östersjön eller snarare jag, Lite tittade på. Sen bar det av till Öland. Och efter en mysig ute lunch på ön  påbörjade vi vår resa mot hemorten.


Vi stannade till hos gammelgammel mormor och morfar i vallda och kökade middag -Tack! Sen fick jag en chock det skulle tydligen vänsterfjamnats på nån jä-la parkeringsplats i kungsbacka -tjena va tråkigt va hände med konceptet lååååååång promenad??????????????? Som tur va slapp jag fjanta runt i en cirkel och triangel. Lillis fick tyvärr stå ut med det..... hon vill hellre leka och med de andra i ringen, inte springa runt i cirklar om och om igen -när skall morsan fatta?????????


Nä det blev en lång dag idag phhuu! Tidigt i morgon bitti skall jag vara moraliskt stöd till Baileys som skall amputera en tå (eller va det hela foten??????????). Det e det skönt att vi gammel killar har varandra att luta oss mot när viden kommer smygandes bakifrån. Småttingarna har ju (tack och lov) inte behövt vara med på så många operationer/ingrepp så dom kan man ju inte utnyttja som stöttepelare.


Jag återkommer imon för nu skall det samlas kraft!


Tass



Ovido - Quiz & Flashcards