Alla inlägg under februari 2008

Av Liten & Galen - 21 februari 2008 21:32

Japp då va det kväll igen... Regnat och blåst har det gjort hela dan BOOORING och kallt givetvis!


Vi har spendrat rätt mycket tid i bilen idag oxå men det har varit helt ok, för utomhus ville vi inte vara.


Lite HATAR verkligen kyla och regn framför allt regn. Som hon har pipit på promenaderna idag har hon aldrig pipit förr (nån gång skall ju va den första att upptäcka vädrets vidunder). Trots värmetäcke OCH regntäcke kan lillflickan tydligen inte transportera sig själv hon MÅSTE bäras!!!!! Då piper hon inte fullt så intensivt TACK OCH LOV så det e kanske lugnast för alla om hon får sitta innan för jackan?


Jag e väl inte heller stormförtjust i nederbörd, om jag får välja mellan regn och snö väljer jag snö, men vi bor tydligen i fel del av vårt avlånga land för att ha större delen nederbörd under kalla förhållanden (under -7) :-(  jaja man får vara glad för det lilla, i förrgår va det ju faktiskt soligt och jag fick bättra på min solbränna.


Liten fick en rosacamoflage spårsele (riktigt söt och i minsta laget) idag som skall testas till helgen, jag år se om vi skall bedömma selens kavalite eller Liten spårförmåga -jag återkommer med resultat till helgen!


Ikväll har mor och far varit på kalas så vi har varit själva i några timmar, för min del gick det strålande :-) Liten däremot hade separations ångest (stackarn) hon lät en del när dom gick och nu snackar vi inte pipläten HON skrek, tjöt, ylade ja nåt åt det hållet va det, decibel skall vi inte snacka om.  Hon tystande strax efter att bilen rullat ner för uppfarten och började skrika igen när morsan tog i dörrhandtaget, så dom tror nog att hon hållt låda hela kvälen :D

Mmmmmm nu e det dax för min skönhets sömn så jag återkommer nån annan da!


Tass




Av Liten & Galen - 20 februari 2008 19:51

Hon e bra söt min lillasyster, igår lyster solen upp hela huset. Vardagsrummet framför allt...... När Liten fick se sin egen skugga blev hon helt tokig. Hon höll på att leka med sin skugga i nästan en timme. Lite roar små :-)


Själv låg jag och jobbade på bikinibrännan ute på altanen. Mmmmmm så varmt.


 Vi va på lunchbesök hos mina favorittjejer, riesentjejen Cookie och schnauzerflickan Daisy. Två gudomliga skägg. Jag och Cookie kunde med all tid i världen ägna sig ut varandra medans de små liven stojade och busade. Liten hela dagen efter det ända fram tills kvällsmatenfaktikt GÖÖÖT, vi borde ta lunchen hemma hos familjen Townsend oftare ;-)


På kvällen va vi hos morsans släktigar ute i Onsala och hälsade på Kurre och Gizmo (två kattväsen som jag håller mig ifrån, vi kommer inte riktigt överens.) Liten blev stormförtjust i Kurre han ser precis ut som katten som bor i Litens förra familj (där hennes hundmamma bor alltså). Men Kurre va "smått" förtjust över att Liten ville kela och leka med honom. På vägen hem slockade hon i bilen och vaknade inte förns sent (08.30) i morses.


Idag har vi mest legat i bilen TRISST, det har varit många besök för morsan, vet inte om hon jobbar eller om hon fikar???????? Å det lär jag nog aldrig få reda på.


Kvällsmaten är äten så nu återstår bara kvällsrundan!


Tass



Av Liten & Galen - 18 februari 2008 11:28

Fint väder :-) Jag vaknade rätt tidigt idag (09.30) för att solen sken in som en strålkastare genom fönstret. Taskigt av morsan att dra upp persiennerna när John Blund fortfarande är på besök!


Jag tog i lite för hårt på morgon promenaden igår och stukade vänster framben -skit. Det är svårt att dra ifrån Liten med tre ben.....


Om det inte har gått över tills imorgon har mamma lovat att ringa min massör Anna. Hon e en klippa som reparerar de flesta skrymplor! 


Så imorses fick jag hålla god min och släpa med mig Liten i skogen. Nu kan hon även inta  högre höjder, jag får se om jag kan hitta ännu högre platser som jag kan erövra utanför tomten.


Nu skall jag lägga mig och ta det lugnt i bilen och fundera på murbygget ikväll, vi borde hinna klart idag.


Tass


Av Liten & Galen - 17 februari 2008 19:10

Igår hade vi ensamkväll med pappa, mysigt man får göra mycket roligt för honom (ta mat från bordet/golvet utan varsågod, dra och bita hur mycket som helst i kopplet, skälla på grannhundarna, jaga katter och annan ohyra) som mamma inte tillåter. Han saknar hennes järnhand ;-)


Tack och lov för plus garder, Liten har fått försig att man inte kan bajsa på frusen mark....... Så i tre dagar har hon bajat inne ÄCKLIGT på tidning men ändå. Men idag lyste solen upp marken tidigt och lillflickan kunde göra sina behov på rätt ställe.


Idag har jag agerat arbetsledare. Vi skulle tydligen bygga en ny mur och jag va ju tvunget att inspektera var enda sten så dom fyller våra krav rent praktiskt och estetiskt. Jag tycker att jag skötte mitt jobb med bravur. Och om mitt arbetsteam hade haft lite eld i baken hade vi varit klara för länge sedan. Men det skulle fikas , ätas lunch och fikas igen HOPPLÖST att driva ett gäng latmaskar..........


Så vi får fortsätta imporgon -tur att vi inte e på resande fot i kommande vecka för då tror jag muren hade kunnat luta åt vilket håll som helst!


Liten va givetvis med och deligerade lite uppgifter -skönt för hon har däckat i sin bädd så jag kan ha lite egenvård av mina tassar i lugn och ro.


Tass




Av Liten & Galen - 15 februari 2008 18:08

Nu e myshelgen här. För er som inte vet tänkte jag dra fördelarna med helg i våran familj.

1. Man får sova precis HUUUUR länge som helst (särskillt länge om husse e hemma)

2. Det blir hemlagad mat, även till mig

3. Rättmycket godis på kvällarna

4. Godis på morgonen om det blev nåt över sen gårdagen

5. Jag kan springa och strosa (kela med min tennisboll) på tomten heladan om jag vill

6.  Man får överdirvet mycket kel och uppmärksamhet av mamma, kanske inte nu längre när jag och Liten måste dela?


Det finns säkert en hel del helgfördelar till men dessa klassar jag som  nr 1.


Vi gick en jätteskön promenad idag, sällskap hade vi med :-) Familjen skägg kom på besök.

Och idag vart det å kallt så vi slapp plurra i lerpölarna runt området. Trots mina tappra försök att sänka Liten (eller åtminnstånne få henne skitig) klarade hon alla mina utmaningar. Fast har man fjädervikt så verkar det näst intill omöjligt att krascha, provade även på isfläckar men det klarade hon oxå att skutta rakt igenom utan att ens få isen att knaka?


Roligt hade jag iallafall ;-)


Samma som vid övriga helgslut, det är dax att inta chipsställning. Först om en timme eller två men det är lika bra att vara förberedd så ingen "annan" tar över min uppgift.


Tass

Av Liten & Galen - 15 februari 2008 11:39

Jag känner jag att dagen kommer att bli -alldeles, alldeles underbar............. Mamma har fått avbokningar i schemat, så det blir långpromenad med fika mmmm. Jag tar med mig kameran och hoppas kunna lägga in lite fina soliga bilder från våran morgon senare i kväll. För alla er andra vars familj jobbar. Ha en trevlig dag i ensamheten ;-) 


Tass


Av Liten & Galen - 13 februari 2008 21:17

Idag har vi besökt skövde, mysig, solig stad! Hela gänget va med Baileys, Lakritz, (människo)mormor, Liten, mamma och givetvis jag. Det är ALLTID härligt med sällskap. Det innebär ju att jag får gå på långpromenad medans mamma och Liten är inne på kundbesök -MYSIGT.


Lakritz gjorde en kvalitetskontroll på min bädd på hemvägen och jag måste underkänna den kraftigt, den smakade rätt gott men höll inte för underhåll av unghundständer!


När vi kom hem (rätt sent) fick morsan ett ryck. Tack gode gud att Liten finns...... så jag slipper TRÄNINGEN. Sitt, ligg, stå, stanna, hämta och hit

-mer hinner man inte på en kväll....... Lite skötte sig ganska bra men det kommer att behövas många många kvällar för att hon skall komma upp till min nivå. Tack igen för att hon finns så jag slipper fila på mina kunskaper.


Blev Liten trött eller lugnare?????? Svar -NEJ, efter träningspasset samlade hon ihop ALLA leksaker (fler i antal än mina klor) plysch, bomull, mjukplast, hårdplast, metall ja teskedar ingår i hennes leksakslåda. Och möblerade dem runt mig, sedan på mig och sen igen runt och över mig -JÄTTE ROLIGT (She´s enoying.....)


Nu äntligen två timmar efter hemgången börjar hon lugna sig, jag får passa på att ta en power-nap innan vilddjuret vaknar till liv igen.


Tusen tack till mina promenadvänner!

Tass


Av Liten & Galen - 13 februari 2008 09:52

Jag låg lite på latsidan igår och orkade inte öppna datorn för att blogga :-#


Men visst hände det grejer igår oxå! Vi va i stan och jobbade, skönt korta resvägar. Vi började morgonen med att plurra rejät på promenaden, vi kulle bara te en GENVÄG för att slippa leran..... Men istället blev det vatten upp till midjan, Liten klarade sig givetvis för hon låg ju innanför mammas jacka -orättvist eller tur????


Sen bar det iväg på jobb. Luchen åt vi hemma hos mormor och hennes skäggiga. Alltid mysigt att komma dit vi får ju passa på när vi är i stan och jobbar.


Vi han knappt komma innanför dörren när mamma provade att göra hål i Litens vänsteröra med en kabinhake, rätt grymt hon kunde ju åtminnstånne använt en nål. Efter höga nästan utomjordiska skrik från Liten slutade hon TACK OCH LOV, både för mig och grannarna! (Vet inte om det kan ha varit en olycka?).


Under lunchen bajsade Liten på sin filten i  inhägnaden, i ren protest tror jag (med all RÄTT efter den grymma behandlingen).


Sen gick vi en av"kopplande" promenad i kylan, och Lakritz som nu mera inte räknas till minst försökte åtskilliga gånger att leka med Liten, vilket både jag och Baileys uppskattar för då kan vi strosa på i behagligt tempo utan att bli störda (A).


Kvällen yttrade sig riktigt bra, lugn och sansad. Ypperligt för en boxerkille i sina bästa år!


Voff

Ovido - Quiz & Flashcards