Alla inlägg under mars 2008

Av Liten & Galen - 17 mars 2008 23:27


Liten och jag fick ställa upp på väg och mät idag igen..... Och som jag har misstänkt får lilltjejen bra mycket mer godis än jag. det måste vara så, jag ligger kvar på min atunga 33kg medans pyret (eller pirajan som husse kallar henne) ökar varje vecka från 2,2kg och 22cm över vattnet till 2,8kg och 24cm på bara några veckor........ Alltså -det måste vara en orättvis fördelning. Frågan e ju igentligen hur länge orättvisan skall pågå?????

Av Liten & Galen - 17 mars 2008 20:31


Lite knepigt e det, igår va det hur skönt som helst solen lös upp hela himlen under större delen av dan. Och idag......... vaknade vi till snöstorm -knäppt. I och för sig askalas att ta morgon rundan i pudersnö, men nån måtta får det väl vara. Hela vintern har gått och NU kommer snön????


Liten uppskattade snön i ca 30 sekunder innan hon la ihop 1+1 och insåg att snö innebär kyla. Klyftigt tjejen;)

Snabbt tillbaks in i värmen bbbrrrrrrrr.....


Efter att mamma stoppat in henne innanför jackan fick jag jaga snöbollar alldeles ensam i nästan en timme. Härligt att rusa av sig utan att behöva vara orolig för att stämpla lillsyrran.


Vädret idag gjorde att vi fick spendera större delen av förmiddagen (hela faktiskt) instängda i bilen, BOOORING. Istället för den normala restiden till östkusten på ca 3,5 timmar tog det nästan 6 timmar. Undra om mina förhårdnader jag har på armbågarna egentligen är liggsår???? Skall prata med mitt försäkringsombud och se om jag kan pressa morsan på lite stålar för sveda och värk!


Nu e det dax för kvällsmat på Packhuset (vårat hotell), det luktade kyckling när vi chekade in så det skall bli en fröjd att få "städa"  morsans tallrik.

Undra om Tomten oxå tror att det är jul??????
Av Liten & Galen - 16 mars 2008 20:39


Idag vaknade vi lagom till lunch, och tog en kort promenad för att sedan sätta slavarna i arbete. Dom va riktigt alerta, farsan i grävmaskinen och morsan med spade och hacka i högsta högg! Bra jobbat!


Och under tiden människodjuren slet med småstenarna passade jag på att lära Liten hur man beter sig på en fottbollsplan.

 Jag gick igenom hur och var man gör mål, och den enkla ekvationen att den som har gjort mest mål vid slutsignalen vinner. Hon fattade galopen och det va bara att sätta igång spelet!


Jag glömde visst att berätta att man INTE får tacklas -dumt av mig. Liten åkte på en utvisning och vi abröt matchen, det är svår att spela om man e ensam kvar på plan........


Vi avslutade på fotbollsplanen (gräsmattan) med att dela på en pinne i sportslig anda.


Sent på eftermiddagen va slavarna äntligen klara, och jag e nöjd med min arbetsledning. Det blev precis som jag hade tänkt mig.


Fint eller hur, till helgen som kommer skall jag testa att spela handboll på gruspaln! Vad våre en påskafton utan handboll????? :D


Tass


Av Liten & Galen - 16 mars 2008 01:04


Visst låter det bra, men min kväll har varit rätt lugn. Dagen började med att tjejerna stack på kurs, så jag och farsan kunde sova hur länge som helst. Trodde vi.......... 12.40 knackade det på rutan och utanför står ett par typer och tigger om kaffe. Det va ju bara att slita av pyamas byxorna och hoppa i mys klädena och släppa in dem. Lille Per (tax-dreverblandning) knappt 1år gammal ville oxå följa med in i värmen och kika på våra leksaker.


En timme senare va tjejerna hemma och helvetet uppenbarade sig, sicket liv två små "kryp" kan utbringa.... ojojoj.  Två vildar e definiteiv MYCKET värre än en.


Efter allt stoj fick Liten träna på att vara ensam -SJÄLV :) mendas vi andra grejade på tomten och som vanligt deligerde jag och slavarna (de tvåbenta) utförde  arbetet med stor precision. Det artade sig bra  vi inte klara på långa vägar, så jag får ta med piskan ut imorgon och drilla dem lite till -moohahaa :)


Aha en grushög som skall flyttas, tur att farsan har grävmaskin.

Ap ap ap dax att snabba på jag hittade ytterligare en hög!


Och på kvällskvisten dök deras goa vänner upp med thaimat och en massa gott. Tack ni är alltid välkomna in i vår hem, jag behövde ju inte ens inta min obligatoriska plats för att få belöning :D


Sov gott





Av Liten & Galen - 14 mars 2008 18:02


Idag vaknade vi på tok för tidigt, klockan ringde 06.05 GÄÄÄSP!!!!!!!! E det meningen att vi skall behöva DÖ på kuppen????????


Men dagen artade sig bra åndå, 08.10 ställde vi upp på rad i floda och förberedde oss för en heldag med Milton (människobarn på 2år) och Love (en canis lupus på 11år) underbart det betyder mycket vila och KAKOR :)


Och mycket riktigt Milton och Liten håller ihop som en pensionär och en bingolott, så jag och Love fick ofantligt myckettid för oss själva och givetvis vila idag när småttingarna levde rövare phuuu -det kan vi herrar i våra bästa år behöva så här på veckoslutet.


Passivitetsträning i bur fungerar även på tvååringar!




Nu har människobarnet äntligen somnat, hoppas Liten härmar honom snart!!!!!




Och efter ett snabbt blöjbyte belv det så här mysigt, två utslagna hjältar som jag och Love uppskattar dem mest;) 


7,5 timme senare efter två promenader och MYCKET tilltugg kom de gamla tvåbeningarna hem och vi kunde fara hem till våran rofyllda stuga och återuppta vilan, en alldeles lagom start på helgens övningar.


Som vanligt på fredag eftermiddag e det dax att inta den obligatoriska posen under vardagsrumsbordet, så snart blir förhoppningsvis ännu mer tilltugg -JIPPI

Det verkar som om helgen kommer på besök den här veckan oxå ;)


Tass



Av Liten & Galen - 12 mars 2008 19:50

Då e vi HEMMA igen. Alltid lika trevligt, Julia och farsan stod på uppfarten och hälsade oss välkomna -man tackar. Det va bara den röda sammets mattan som saknades :)


Efter middagen igår fick Liten ett tokfnatt i EN hel timme....... Jag kan inte i min vildaste fantasi kan jag komma ihåg att jag va lika aktiv som valp. Jag har hört mig för bland mina äldre, klokare vänner och dom minns inte heller mig som SÅÅÅÅ stökig när jag va i lillsyrrans ålder, det kom lite senare :) Herre gud hur skall det bli när hon närmar sig året???????????

 För att få det så lugnt som möjligt kom jag med den briilljanta ideén att vi skulle leka gömme, bara Liten och jag. Hon fick gömma sig medans jag räknade till tusen.


321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 osv


Efter ca 40 minuter tröttnade hon och röjde sitt gömställe, och under den tiden fick ju jag en underbart lugn vilostund för mig själv. -Listigt sa räven!

HALLÅ, hur länge skall du räkna? Jag får ju knappt nån luft här under!!!!!


Idag har vi sett hela Åmål, vi va lite tidiga inför morsans möte och fick ta en sväng runt stan. På 70 minuter lovar jag att man hinner se hela byggden, gata upp och gatan ner, så har ni en timme över kan ni lika gärna ta en sväng runt åmål ganska mysig stad. Det fanns en strandpromenad, kungsberget, kyrkparken, gamla kyrkparken och sveaparken det blev iallafall en hel del gräs behöver ni närmare vägbeskrivning får ni åretkomma ;)

En bild från kungsberget, vakert ja visst men kanelbullen va nog höjdpunkten :)


Tass


Av Liten & Galen - 11 mars 2008 19:37

Sicken efter middag vi har haft idag..... Morsan lurade ut oss på en skogspromenad i karlstad runt ett område som kallas våxnäs (nåt idrotts/naturområde som hon fått nys om). Galant tänkte jag vi slipper asfalten :)



När vi väl parkerat bilen vid platsen för promenaden insåg vel tanten att vi förmodligen va fel ute, för vi såg inte ett enda träd på flera kilometer bland industrihallarna. Jaja grus e inte fy skam att utföra sina behov på!

Men vi ångrade oss tydligen -in i bilen igen och tillbaks till civilisationen, efter mycket research hittade vi tillslut platsen vi letat efter SKÖÖÖNT det började liksom trycka på. Men vad finner vi jo en LERSTIG. Phuuu gruset hade varit betydligt mycke bättre......... och inte nog med det ca 10 minuter in på promenaden öppnade sig himlen vilken flax vi har :)



Med tanke på underlaget och vädret beslutade vi (jag och morsan) att det här va ett ypperligt tillfälle att träna inkallning med Liten. Mamma satte henne kopplade loss sa varsågod -och sen såg vi inte henne på 5-10 minuter för hon stack med världens fart utan att ens vända sig om och kika tillbaks på oss. Idiot eller tuffing det tåls att diskutera, om ni frågar mig måste jag sträcka mig åt tuffing hon e ju inte högre än tre äpplen  och inte ens när hon skäller sitt allra högst skäll skrämmer hon katterna hemma... Så det krävs en del kurrage för at ge sig av på okännd mark alldeles själv. Morsan hade en helt annan uppfattning det räckta att titta på hennes blodröda ansikte för att inse hennes vrede. När Liten väl kom tillbaks efter sitt äventyr och fattade att vi hade godis stannade hon faktisk rätt nära oss. Och starx där efter åkte kopplet på igen :I

Jag känner på mig att vi kommer träna MYCKE inkallning framöver...........



Nu skall vi in och äta middag Jag hoppas att morsan får tillbaks sin vanliga "lyster" för blodrött e inte hennes färg!



Tass



Av Liten & Galen - 10 mars 2008 23:36

Äntligen på hotellrummet. Morsan tvingade med oss på en runda runt stan. ASFALT vem som helst blir ju trött i tassarna av det.


Som tur e har Liten börjat få samma sovrutiner som jag -HÄRLIGT. Hon lever nämligen med mottot - När jag e vaken , e ALLA vakna! Vilket innebär att man får passa på att vila samtidigt som lilltjejen vilar.

 

 Så här mysigt hade vi det hemma  imorses.

 

 Och så här mysigt har vi det på hotellet, -lugn och ro!


Tass och god natt

Ovido - Quiz & Flashcards